Услуги от Принт и Прес Пловдив

Услуги, предлагани от Принт и Прес Пловдив: 

Графичен дизайн

 

Графичният дизайн е процес, при който на визуалната информация се придава форма и стуктура. Това е наука със своя философия и история в която се пресича художествено-изобразителните и полиграфическите средства за оформянето на печатните материали. От особена важност за окончателния вид на продукта е композирането и обединяването на отделните елементи –  текст, шрифт, изображения.

прочети повече


Предпечатна подготовка

 

След одобрението на графичния дизайн се преминава към предпечатната подготовка на изданието(каталози, книги, брошури и т.н.). За него са необходими различни софтуерни продукти, с които се обработват файловете със снимки и текст. Странират се, правят се компютърни монтажи и се цветоотделят. Цветоотделянето е процес при който цветното изображение се разлага на четири основни цвята (CMYK). За всеки цвят се експонира филм, съдържащ растерова решетка състояща се от точки с различна големина и плътност разположени под различен ъгъл за съответния цвят. Така подготвените файлове се препращат към експонатора за проявяване на филм или CTP.

прочети повечеОфсетов печат

 

Офсетовия печат (англ. оffset – пренос) е най-разпространената технология, която позволява да се печата с високо качество върху хартия и картон. Той се отличава с ниски производствени разходи. Характерното за офсетовия печат е свойството на непечатащите елементи да възприемат водата и да отблъскват мастилото, а печатащите поемат мастило и отблъскват водата.С офсетен печат се реализират преобладаващата част от цветната печатарска продукция – вестници, списания, каталози, книги с цветни страници, рекламни материали, опаковки и др. Печатът може да бъде едноцветен и многоцветен,съдържащ полутонови или щрихови изображения. Цветните изображения се постигат при комбинацията от четири основни цвята. Въпреки бурното навлизане на изчислителната техника, основните принципи са запазени и до днес.Класическата офсетна печатарска машина е едноцветна. Модерните машини са от две до десет цветни, като многоцветните са все едно няколко едноцветни подредени една след друга и синхронизирани помежду си. Много от старите майстори печатари твърдят, че най-качествените арт продукти се получават единствено и само на едноцветна машина. Цветните изображения се получават от комбинацията на няколко цвята. Използват се няколко системи за отвечатване на цветни изображения, като принципа при всичките е наслагване на растерните решетки на отделните цветове. Най разпространена за цветен печат е така наречения Fier Farben(четири цвята) познат и като CMYK. От основните цветове - Cyan, Magenta, Yellow and BlacK.

прочети повече


Дигитален печат

 

Обединяващо понятие за много печатни технологии, общото между които е директното пренасяне на изображението от цифрово описание(компютърен файл) към физически носител – хартия или друга печатна медия. Технологиите, на които днес се базират различните варианти на дигиталния печат, включват мастилено-струен печат, лазерен печат, сух офсет, печат със светлина върху светлочувствителен материал и др. С други думи обръщайки се към нас ще бъдете компетентно консултирани така, че всички правила на добрите практики да бъдат спазени за вашия продукт- подходящ формат, адекватен носител, запомнящ се дизайн, който да отличат продукта/услугата, която предлагате и да го направят разпознаваем и симпатичен за по-широк кръг потребители. Можете винаги да разчитате на нашата професионална консултация и помощ за постигане на оптималния избор при изработката на вашите печатни материали. Ние не правим компромис с качеството и винаги избираме и Ви предлагаме най-подходящите и най-качесвените мастила, хартии, плаки и филми.

прочети повече